dimarts, 27 de setembre del 2022

Pollegó Inf. del Pedraforca per la Gran Diagonal

 El recorregut s'inicia al pàrquing que hi ha a l'esquerra, després del segon revolt una vegada passades les ultimes  cases del Cal Susagna..

Agafem la pista i passem per sota d'un gran dipòsit, prenen a la dreta el< primer desviament que trobem.

Arribem a una esplanada, on hi trobem una pedra en reconeixement al arbre, just a l'esquerra i sota el Balcó de La Joaquima i les parets del Roger, surt un corriol que s'enfila per el Torrent del Ninot , on mes endavant aquest es converteix en una canal pedregosa que fa molt incomoda la pujada ..

Sobre els 2000 m. es desvia uns metres a la dreta, i a sobre nostra a l'esquerra ja divisem la rampa herbosa de La Gran Diagonal. Remuntem fins a sota d'uns fins  característics sostres a la paret, on trobem les cordes, que ens ajudaran fins arribar a un petit coll 2150 m. a la dreta trobem una tartera, que remuntarem sempre per el costat de la paret (Alguna fita ) fins arribar a un canal on a uns 20 m. amunt, veiem un petit ressalt o mur. Ens hi arribem, i trobem un parell de segurs a la roca, per poder-nos  assegurar aquest pas de IIIº . Una vegada superat, seguim aquesta mena de canal fins arribar a un coll, on s'ens obre una gran terrassa, que anirem pujant amb diagonal fins a l'altra costat per arribar al cim d'El Pollegó Inferior d'El Pedraforca. 2444 m.

Iniciem la baixada per l'aresta seguin unes marques color vermell, fins a poder baixar per les costes on trobarem una cadena , que ens ajudarà a baixar per una mena d'escletxa (fàcil). Una vegada a les costes baixem en direcció al coll que  el separa de El Balcó de La Joaquima. Baixem a l'esquerra i després mes avall anem baixant en diagonal a la dreta, on dos passos de certa dificultat, ens deixaran a una petita tartera, que ens portarà fins a la tartera que baixa de l'enforcadura. Seguim i travessem la tartera , fins arribar a un torrent a la nostra dreta, on un camí poc mercat a la seva dreta baixa, per endinsar-se al bosc mes avall,  i anar a trobar el camí que ve d'el refugi Lluis Estasen i va a Gossol. L'agafem en direcció a Gossol i deixem el corriol, que trobem a la nostra esquerra. Uns metres mes avall, passat un torrent, als 1490 m. n.m. a la nostra esquerra baixa un corriol molt poc mercat, on uns metres mes aval, per per dins el mateix petit torrent, i que ens deixarà just on hem deixat el cotxe.

Track Wikiloc









Paret del Roger

Inici de les rampes de La Gran Diagonal

Tram de les cordes. Sostres característics

Tram de les cordes. Sostre característic

Inici de la canal d'el petit mur 

Petit mur

Superar el petit mur



Cim del Pollegó Inferior 2444 m.


Amb una parella d'escaladors 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cim del Pedraforca i Calderer

 Pujada al Pollegó Superior del Pedraforca de 2507 m. i el Calderer de 2500 m. desde el Mirador del Gresolet, per el Collde Verdet, i baixad...