dimarts, 18 de setembre del 2018

Pollegó Inferior 2445m del Pedraforca

Des de l'aparcament del mirador de Gresolet, accedim al ben senyalitzat refugi Lluis Estasen (10 minuts). Seguint el PC-R 123 vers el sud-est, arriben al inici de la tartera central del Pedraforca, on trobem un gran bloc a mà esquerra amb la inscripció " Pollegó Inferior"(30 minuts). Deixem el PR i seguim a l'esquerra un traç que puja fort arran del bosc fins que síntrodueix, guiats per fites i taques de pintura color verd, que anirem trobant durant tot l'itinerari.
Superat un tram rocós anomenat la Llastra de Riure, arribem a l'aeri Balconet de la Joaquima (55 minuts). Seguim un llom cap a l'oest que du al cap del Roget (1 h.).
Descendim a una marcada bretxa (el Pradet) i després pugem fent ziga-sagues i ignorant el trencall que cap a l'esquerra du a la Feixa Alta.Ambient Superb.Diversos pasos de grimpada se succeeixen fins que superem la inconfundible Bola d'Italia. Després predominant els trams herbosos i superem una canal que ens porta a una aèria cornisa. La seguim a l'esquerra, pugem per una estreta canal equipada amb una cadena i ràpidament arribem al cim.

El mapa amb el cursor el podeu desplaçar i apropar o allunyar 


Powered by Wikiloc









A l'esquerra el Pollegó InferiorFite





Canal

a dalt el cim de l'esquerra Pollegó superior


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cim del Pedraforca i Calderer

 Pujada al Pollegó Superior del Pedraforca de 2507 m. i el Calderer de 2500 m. desde el Mirador del Gresolet, per el Collde Verdet, i baixad...