dijous, 11 de juny del 2015

Canal de L'Aguila (Cadi )

El Març del 1997 amb el company Antonio decidim de fer aquesta canal i es que a l'estació d'hivern aquesta serra te un encant molt especial, i a l'Antonio i a mi ens tira molt , pujant els corredors amb els esquis a l'esquema , com la canal Saba, o del Ordiguer i baixar esquiant per la canal de Cristall, una autentica jornada alpina.
Os explicaré una historia del meu company que va anar sol a fer la canal del Ordiguer i baixar-la esquiant, va dir a la seva parella que un cop fos a baix la trucaria per el mòbil, la mala sort va fer que al final de la canal no tenia cobertura, va tenir que baixar corrents  bastant avall fins trobar cobertura, abans que es trobes amb el equip de rescat que el venia a buscar.

La canal neix molt estreta i encaixonada on trobarem les dificultats mes importants (30m), dons degut a que no hi toca el sol mai es pur gel , i  a mida que es va guanyant alçada aquesta es va obrint , la neu es torna mes flonja  i ofereix  una autentica sensació d'estar a ple Pirineu o als Alps amb una sortida al cim molt espectacular, sempre axó si depenen de la quantitat de neu existent.

Als primers trams trobem un parell de passos exposats V,V+ i que podem assegurar be amb pitons ja que els llocs son estrets i permet clavar be, dins de la peculiaritat de la roca del Cadi que ja sabem que es bastant descomposta.
Per baixar, cal anar fins la canal de Cristall.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cim del Pedraforca i Calderer

 Pujada al Pollegó Superior del Pedraforca de 2507 m. i el Calderer de 2500 m. desde el Mirador del Gresolet, per el Collde Verdet, i baixad...